Image
Levering voor 20u
Voor 20u besteld, morgen geleverd
Image
Click & Collect icoon
Click & Collect
Image
stockartikels icoon
+ 15.000 stockartikels
Image
ProClub icoon
ProPoints bij elke aankoop
Image
icoon locatie altijd dichtbij
Slechts 15 min rijden
Image
Sanidel overname BME
STG nieuws

STG neemt Sanidel over en breidt haar netwerk in België uit

BME Group (BME) en de aandeelhouders van Sanidel hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Sanidel. Sanidel is een gespecialiseerde groothandel in sanitaire, verwarmings- en installatieproducten en baat drie vestigingen uit in Wallonië (Namen, Marche-en-Famenne en Luik). De overname stelt BME in staat om haar netwerk van STG verder uit te breiden in de Waalse regio van België.

9 januari 2024

Het bedrijf is eigendom van Luc Delvaux en heeft 20 werknemers in dienst in zijn vestigingen. De vestiging van Sanidel in Luik zal worden samengevoegd met de bestaande vestigingen van STG in Luik en Alleur. De andere twee vestigingen blijven operationeel en breiden het bestaande STG-netwerk uit naar de regio Namen en de Ardennen.

 

"De overname van Sanidel is een logische geografische uitbreiding naar nationale dekking in België voor onze activiteiten sanitair, verwarming en installatiemateriaal en bouwt voort op de recente overname van Induscabel in 2022", zegt Remco Teulings, CEO van de Groep. "We zijn blij om het team van Sanidel te verwelkomen binnen BME Group".

 

BME is een van Europa's toonaangevende distributiebedrijven in bouwmaterialen en actief in België onder de merken 'BMB Bouwmaterialen' (Algemene Bouwmaterialen), 'STG' ( Sanitair, Verwarming ) voorheen bekend als 'Sax, Lambrechts en Schrauwen' en Induscabel.

 

De overname van Sanidel is de 5e overname in België sinds BME in 2019 een onafhankelijk bedrijf werd, en de 32e overname binnen de Groep.

 

Over BME | Bouwmaterialen Europa

 

Building Materials Europe (BME), met hoofdkantoor in Schiphol/Nederland, is een van Europa's toonaangevende en snelgroeiende business-to-business distributeurs voor bouwmaterialen met leidende marktposities in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal. BME verbindt een groot leveranciersbestand met meer dan 275.000 klanten, voornamelijk kleine tot middelgrote (KMO) aannemers die actief zijn in de eindmarkten woningbouw en renovatie. BME heeft meer dan 14.000 werknemers in dienst op meer dan 920 locaties en genereert een omzet van €5,5 miljard in 2022.

 

Ga voor meer informatie naar: www.bme-group.com