Image
Levering voor 20u
Voor 20u besteld, morgen geleverd
Image
Click & Collect icoon
Click & Collect
Image
stockartikels icoon
+ 15.000 stockartikels
Image
ProClub icoon
ProPoints bij elke aankoop
Image
icoon locatie altijd dichtbij
Slechts 15 min rijden
Image
Induscabel-STG-Group
STG nieuws

STG versterkt haar aanwezigheid in Wallonië met de overname van Induscabel

BME Group (BME) en de eigenaars van Induscabel (www.induscabel.be) hebben een akkoord bereikt over de verkoop van de activiteiten van Induscabel aan BME.

1 april 2022

Induscabel is een distributeur van verwarming en badkamers in de regio Wallonië in België. Deze transactie moet nog worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteiten en andere wettelijke vereisten en zal naar verwachting in de loop van 2022 worden afgerond.  

 

Induscabel, groothandel in verwarmingen en badkamers, is een familiebedrijf, opgericht in 1955 en eigendom van de heer Bernard Blockmans en zijn zus Anne. Het bedrijf bestaat uit 10 locaties, waarvan 8 afhaalpunten en 5 showrooms. De hoofdzetel is gevestigd in Charleroi en het bedrijf stelt in totaal 135 mensen tewerk. Na een vlotte overgang zal de heer Blockmans - die actief is als gedelegeerd bestuurder van de Groep - met pensioen gaan.

 

Met de fusie zal BME Group haar activiteiten op het gebied van Sanitair, HVAC & installatiemateriaal (SHAP) in België, waartoe de STG Groep reeds behoort met de merken Sax Sanitair NV, Schrauwen Sanitair & Verwarming NV en Lambrechts NV, verder aanvullen. Induscabel gaat verder onder haar eigen naam en zal worden geïntegreerd in STG als het sterke merk in Wallonië. Met de overname van Induscabel zet BME haar groeistrategie voort en breidt zij haar marktpositie uit.

 

Bernard Blockmans licht toe: "Ik ben zeer verheugd dat Induscabel zal blijven bestaan als een sterke pijler van de STG Groep. Deel uitmaken van één van Europa's leidende bouwhandelaars opent nieuwe perspectieven voor onze medewerkers in de toekomst. Bovendien zal de fusie ervoor zorgen dat onze klanten de beste diensten blijven ontvangen met de kwaliteit die zij gewend zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking met STG en BME en de nieuwe mogelijkheden die deze krachtige combinatie onze klanten in de toekomst zal bieden.  Door de krachten te bundelen met STG, garanderen we opvolging en verdere groei voor Induscabel", aldus de heer Blockmans.

 

Paul Rombouts, Managing Director bij STG, voegt hieraan toe: "Wij heten het team van Induscabel met haar lange en succesvolle geschiedenis van harte welkom. Aangezien de regio’s waarbinnen beide bedrijven actief zijn naadloos op elkaar aansluiten, vullen de twee bedrijven elkaar perfect aan. De fusie betekent een nieuwe belangrijke mijlpaal op de weg om marktleider te worden in de SHAP-groothandelssector in België. Ik ben blij dat we, als onderdeel van de BME Group, deze weg samen kunnen bewandelen".

 

Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.