Image
Levering voor 20u
Voor 20u besteld, morgen geleverd
Image
Click & Collect icoon
Click & Collect
Image
stockartikels icoon
+ 15.000 stockartikels
Image
ProClub icoon
ProPoints bij elke aankoop
Image
icoon locatie altijd dichtbij
Slechts 15 min rijden
Image
Duurzaamheidsverslag
STG nieuws

Bij STG kondigen we trots het tweede BME duurzaamheidsverslag aan

BME Group (BME), het moederbedrijf van STG, heeft onlangs de publicatie aangekondigd van haar tweede Duurzaamheidsverslag. Daarin laat het bedrijf zijn toewijding aan verantwoordelijke milieu-, sociale en bestuurspraktijken (ESG) zien.

15 mei 2024

Samen bouwen we duuzaam

 

Het verslag bouwt voort op het thema van vorig jaar "Samen bouwen we duurzaam" en de drie gedefinieerde focusgebieden:

 

  1. Verantwoord groeien
  2. Het mogelijk maken van een duurzame waardeketen
  3. Het veiligstellen van een flexibele en veilige werkomgeving.

 

Hoogtepunten

 

Als groep hebben we op alle fronten goede vooruitgang geboekt, met de volgende hoogtepunten:

  • We slaagden erin onze koolstofvoetafdruk in 2023 met 12% te verminderen ten opzichte van 2022 en we liggen op koers om onze emissies tegen 2025 met 25% te verminderen ten opzichte van de basislijn uit 2021.
  • Vorig jaar hebben we meer dan 2.700 klanten verwelkomd in onze Greenworks Academies, waar we trainingen en workshops bieden over hoe er duurzaam gebouwd kan worden.
  • Het aandeel van onze inkoopuitgaven dat wordt gedekt door toezeggingen in de Gedragscode en zelfbeoordelingen van EcoVadis is verder toegenomen.
  • Een sterke vermindering van de frequentie- en ernstverhouding van ongevallen. Een teken dat ons groepsbrede Health and Safety Compass-programma en onze toewijding om een veilige werkomgeving te creëren, vruchten afwerpt.

 

Het volledige ESG-verslag is beschikbaar op de corporate website van BME Group.

Als een van de grootste en snelst groeiende B2B-distributeurs van bouwproducten in Europa, zien we het als onze verplichting om een katalysator te zijn voor een duurzamere bouwsector en een versneller voor duurzame en verantwoorde bedrijfspraktijken binnen de waardeketen. Naar de toekomst toe blijft onze toewijding om leidend te zijn binnen het ESG beleid standvastig, met het begrip dat onze huidige beslissingen en acties de basis leggen voor de realiteit van morgen.
Remco Teulings, CEO BME Group