Image
Levering voor 20u
Voor 20u besteld, morgen geleverd
Image
Click & Collect icoon
Click & Collect
Image
stockartikels icoon
+ 15.000 stockartikels
Image
ProClub icoon
ProPoints bij elke aankoop
Image
icoon locatie altijd dichtbij
Slechts 15 min rijden

Over ons

Het aanbod, de service, de kennis en het vakmanschap.
Passie, dynamiek en drive. STG heeft het!

Vragen, inspiratie of gewoon een kop koffie? Bij ons draait alles om service.
In advies, voorraad, levering en dienst na verkoop.

 

Bij STG 

 

Bij STG lopen vakmensen en toekomstige (ver)bouwers graag binnen. Voor onze voorraad en service. Voor advies en inspiratie in onze toonzalen. Om naast onze digitale services ook gewoon échte mensen te zien en te spreken. Om de sanitaire toestellen even te voelen, te horen, te zien en te ruiken. 
 

 

Bij STG kennen wij de vakmensen en hun stiel. Spelen we graag mee in hun team. En zorgen we dat we altijd goed bereikbaar zijn. In de buurt, maar ook wat verderop. Wij gaan voor een langdurige relatie en duurzaam contact. Met leveranciers, professionals en (ver)bouwers. Want bij ons werken mensen met passie voor jóuw vak. Met liefde voor jóuw badkamer. En aandacht voor jóuw verwarming.

 

Image
Vakmensen

Wij blijven onszelf en zijn altijd in de buurt.

Wij zijn STG

 

oftewel Sanitair Technische Groothandel. Een nieuwe naam met een rijk Belgisch verleden, gegroeid uit de samensmelting van de regionale familiebedrijven Sax, Lambrechts en Schrauwen. Drie ondernemingen die al jaren synoniem staan voor service en kwaliteit. Klantgerichte spelers die met hun vakmanschap geen technische uitdaging uit de weg gaan. 

 

Als STG slaan we nu trots verder de handen in elkaar om als één nationale groothandel in sanitair, verwarming en ventilatie onze klanten te adviseren en te inspireren. Om aan alle verwachtingen te kunnen blijven beantwoorden. En om ze te overtreffen.

 

Een rijk Belgisch verleden

1946

Georges Lambrechts richt in Bilzen een winkel in ijzerwaren op. In 1960 start men, naast sanitair, ook met centrale verwarming.

1963

Leo Schrauwen vormt het loodgietersbedrijf van zijn vader om tot een installatiebedrijf in verwarming en sanitair. In 1979 wordt het bedrijf een technische groothandel. In 2003 neemt Luc Schrauwen het roer over van zijn vader.

1972

Laurent Sax richt in Merelbeke bij Gent Sax Sanitair op.
In 1990 neemt Ronald Kerckhaert het bedrijf over.

2010 - 2011 - 2012 

Sax, Schrauwen en Lambrechts worden overgenomen door de Ierse investeringsmaatschappij CRH.

2019

CRH verkoopt de hele distributietak aan het Amerikaanse Blackstone. Sax, Lambrechts en Schrauwen maken hierbinnen deel uit van de Europese groep Building Materials Europe (BME).

2021

Wij bundelen onze krachten en ervaring onder de nieuwe naam STG, Sanitair Technische Groothandel.

Nieuwe naam, nieuw logo

Sinds begin 2021 is STG (Sanitair Technische Groothandel - Grossiste en Sanitaire et Techniques) de nieuwe naam van Sax, Lambrechts en Schrauwen. 

 

En bij een nieuwe naam hoort uiteraard ook een gepast logo.

 

Externe video URL