Image
Zo maak je een moodboard
Badkamers

Zo maak je een moodboard

Een nieuwe badkamer en geen idee waar te beginnen? Verzamel al je inspiratie op een moodboard om zo jouw stijl te vinden.

 

Wat is dat nu eigenlijk, een moodboard? En hoe begin je daaraan? Evelyne van WOOSTUDIOS legt het je graag uit.

24 januari 2023

Aan de slag met je moodboard

 

"Vaak denken mensen dat een moodboard een collage is van meubels of items die ze graag ergens zouden plaatsen. Maar eigenlijk is een moodboard - het woord zegt het zelf – een sfeerbord dat jou een rode draad gaat bieden om bepaalde (aankoop)keuzes te maken. Je begint met een bepaalde sfeer die bij je past en plaatst alles wat binnen deze sfeer past en jou inspireert bij elkaar, zonder dat dit per se meubels hoeven te zijn. Denk maar aan een sfeerbeeld van een interieur, een plant, een klein decoratief item, kunst, … you name it. Het gaat erom dat het moodboard de sfeer uitstraalt die jij zoekt en een leidraad vormt voor de meubels, kleuren en materialen die je gaat kiezen. Als je iets aankoopt, kijk je dus steeds of het binnen jouw moodboard past."

Het moodboard van Evelyne

Tips

 

  • Pinterest: Op het online prikbord Pinterest vind je miljoenen foto’s die je kan selecteren en op je eigen bord plaatsen via de bewaar-knop. Het is gratis, eenvoudig en vooral: erg verslavend.
  • Offline: je kan uiteraard ook offline een moodboard maken met stoffen, materialen, knipsels en voorwerpen; ontspannend om te doen en ideaal om jouw sfeer letterlijk te voelen en tastbaar te maken.
  • Laat kleuren, vormen en materialen terugkomen in het moodboard.
  • Kies zoveel mogelijk voor één sfeer en dezelfde stijl om eenheid te creëren. Je hebt waarschijnlijk de neiging om helemaal los te gaan met afbeeldingen (en dit is helemaal ok), maar kijk als je klaar bent welke stijl domineert en haal dan de afbeeldingen die niet binnen deze stijl passen er uit.

Dé plek voor wat me-time.

Image
Toon-op-toon-badkamer

Badkamertrends in 2023

 

Eén van de meest rustgevende plekken in huis, is de badkamer. Het is dé plek voor wat me-timeTerwijl de badkamer vroeger eerder werd gezien als een praktische kamer om je op te frissen en te wassen, zoeken we nu toch echt wel iets meer dan dat. We zien meer en meer badkamers die lijken op een heuse wellness, zodat je de rust ook in je eigen huis kan ervaren.

 

De badkamertrends van 2023 onderstrepen deze behoefte, zonder oog te verliezen voor functionaliteit.

 

  • Natuurlijke aardetinten en 1 kleur, maar in verschillende tinten
  • Organische , zachte en ronde vormen (denk aan accessoires, spiegels, vrijstaande baden, waskommen)
  • Luxe materialen om het wellness gevoel in huis te halen

Natuurlijke aardetinten

 

"Dit jaar zien we warmere kleurtinten in vergelijking met voorgaande jaren, de natuur is nog steeds de voornaamste inspiratiebron voor de kleuren die we in huis halen. Dit zien we terug in natuurlijke aardetinten zoals terracotta, bruin en groen. Warmte vertaalt zich echter ook in de verzachting van harde kleuren, zoals bijvoorbeeld Gun Metal; een zachter alternatief voor zwart kraanwerk."

1 kleur, meerdere tinten

 

"Het woord ‘kleur’ en ‘tint’, zijn niet hetzelfde. Door toevoeging van wit, grijs of zwart krijg je een andere tint van eenzelfde kleur. Als we die tinten gaan combineren, krijg je een heel leuk en rustgevend effect. Ideaal dus voor de badkamer, als je wil gaan voor de wellness-vibe. Je kan dit met alle kleuren doen, maar neutrale kleuren als wit, beige en zand zijn rustgevend op zich en kan je perfect met elkaar combineren. Mensen denken vaak dat een monochroom interieur saai is, maar ook hier kan je naast verschillende kleurtinten, ook materialen en structuren met elkaar combineren voor een interessanter effect. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de combinatie van beige met travertin en rotan voor wat meer warmte, of combineer een donkere kleur met zwart, gebruik matte en glanzende texturen door elkaar, voor een chique en glamoreus effect."

Geïnspireerd geraakt door het moodboard van WOOSTUDIOS? Maak een afspraak in onze toonzaal en breng je moodboard mee. Onze badkamerspecialisten helpen je graag jouw droombadkamer samen te stellen.

 

Maak een afspraak